4 osvědčené tipy, jak hacknout stravování, když nestíháte

4 osvědčené tipy, jak hacknout stravování, když nestíháte

03.06.2024

V dnešní uspěchané době nám často nezbývá dost času na přípravu nutričně vyvážených a chutných jídel. A i když nemáte čas trávit v kuchyni dlouhé hodiny, existuje několik osvědčených způsobů, jak si přípravu jídla i jeho nákupy usnadnit.

Smoothie a rychlé zdravé snídaně

Pro ty, kteří mají ráno málo času, je smoothie ideální snídaní. Rozmixujte si oblíbené ovoce  s rostlinným či klasickým mlékem a tvarohem, přidejte semínka a ovesné vločky a rychlá  a vyvážená snídaně je na světě.  Skvělým tipem jsou také ovesné kaše, které si můžete připravit i den předem. V uzavíratelné skleničce nebo boxu míchejte ovesné vločky s jogurtem, mlékem a ovocem, ozdobte ořechy  a nechte přes noc v lednici. Ty nejlepší ingredience na báječné overnight oats najdete třeba u našeho partnera Grizzly.cz. A pokud ráno potřebujete opravdu jen rychle vyběhnout, zakousněte se do proteinové tyčinky. 

On-line nákupy a rychlý dovoz  

Další skvělou možností, jak ušetřit čas a zároveň se nevzdat čerstvých a kvalitních surovin, jsou online nákupy a dovoz potravin. Například Rohlík.cz doručí i farmářské potraviny domů i do kanceláře, takže nemusíte trávit obědovou pauzu běháním po obchodech, čekáním ve frontách a hledáním v regálech. Za potraviny navíc můžete zaplatit naší stravenkovou kartou Pluxee.

Profi tip – během ranní kávy jednoduše v aplikaci objednejte nákup, zvolte si čas doručení a cestou z práce si už jen užívejte, že se nemusíte s těžkými taškami tahat sami.   

Meal prepping: Připravte si jídla dopředu

Na internetu existuje mraky návodů a DIY videí, jak na perfektní meal-prep, abyste ušetřili nejen spoustu času, ale i získali kontrolu nad tím, co jíte. Jak na to? Vyberte si jeden den v týdnu, kdy si připravíte dopředu větší množství jídla najednou. To si pak jednoduše rozdělte na jednotlivé porce na celý týden dopředu. Připravte si několik různých variant, abyste měli pestřejší jídelníček a investujte do kvalitních krabiček, které dobře těsní a udrží vaše jídlo čerstvé. Nemusíte vymýšlet složité recepty, v jednoduchosti je krása. Jako levný, rychlý a výživný oběd poslouží třeba kuře s rýží, těstovinový salát s krůtími kousky nebo losos se zeleninou a pečenými brambory. A pokud chcete přesně vědět, od koho maso nakupujete, náš partner Scuk.cz vám ho přiveze až domů přímo od lokálních farmářů. 

Krabičková dieta

Nemáte čas nakupovat, vařit, natož vymýšlet stále nové recepty nebo se je vám jen nechce rozhodovat, co si uvaříte? Nejjednodušším způsobem, jak si zajistit rozmanitá jídla s minimem úsilí, je krabičková dieta. Odborníci na výživu a kuchaři vám připraví jednotlivé chody na celý den a doručí pokrmy přímo domů nebo kanceláře. Vy si tak jen vyzvednete krabičky a máte jistotu, že jíte zdravě, vyváženě a šetříte čas. Každá krabička navíc obsahuje přesně odměřené množství jídla, což je ideální například při redukci i udržování váhy.  Jíst pravidelně, zdravě a vyváženě pro vás už s Pluxee tipy nebude žádný problém. Vyzkoušejte některé z nich a uvidíte, že se budete cítit lépe a jídlo si konečně opravdu vychutnáte. Správná strava je totiž základem vašeho zdraví a pohody. Tak dobrou chuť.