Pro firmy: Chytré a snadné řešení zaměstnaneckých benefitů

Pro firmy: Chytré a snadné řešení zaměstnaneckých benefitů

02.05.2023

Poslední rok se firmy musely rychle přizpůsobovat změnám a hledat nové cesty, jak motivovat své zaměstnance (nejen) na home office. Rostl tak zájem o online řešení benefitů, které ušetří čas, peníze a lze ho spravovat odkudkoliv. Jedním z takových je benefitní portál od Pluxee, který využívá již více než 300 tisíc zaměstnanců po celé České republice. Jaké výhody přináší firmám i zaměstnancům?

Chytré řešení vše v jednom pro firmy

S benefitním portálem můžete řídit program zaměstnaneckých benefitů, usnadnit si administrativu a ušetřit čas i peníze. Díky tomuto řešení navíc budete mít vy i vaši zaměstnanci stravenky, volnočasové benefity, permanentku ActivePass a další benefity přehledně na jednom místě. Kromě toho získáte řadu dalších výhod:

  • Zbavíte se složitého zpracovávání, proplácení faktur nebo rozdávání speciální poukázek
  • Prostředky na účet zaměstnance dobijete do pár minut
  • Přinesete zaměstnancům skutečnou svobodu v oblasti výběru a čerpání benefitů
  • Kdykoliv si můžete vygenerovat a zobrazit report online
  • Budete mít k dispozici doporučené provozovny a slevy přímo ve vašem účtu.

     

Jak motivovat zaměstnance (nejen) na home office?

Před časem jsme na trh uvedli nový motivační nástroj Manažerský modul, který je součástí našeho benefitního portálu Cafeteria. V praxi to funguje tak, že si stanovíte rozpočet pro své manažery, kteří dále mohou část tohoto rozpočtu delegovat na své podřízené. V případě, že se někomu povede úspěšně dokončit projekt nebo splnit stanovený cíl, může manažer ihned pomocí pár kliknutí v benefitním portále s volnočasovými body poslat dotyčnému odměnu, která nepodléhá zdanění. Bez dlouhavých schvalovacích procesů a zbytečné administrativy. Navíc pracovníkovi společně s odměnou přijde i individuálně otextovaný email, kde může manažer svou pochvalu či poděkování blíže specifikovat.   

 

Optimalizace bonusů a pestrý výběr uplatnění

Benefitní portál přináší mnoho výhod i vašim zaměstnancům. Mohou si například optimalizovat bonusy. Co to znamená v praxi? Pokud si nechají bonusy vyplatit ke mzdě, tak kvůli jejich zdanění přijdou o 26 % z celkové částky. Když si ale bonusy převedou do volnočasových benefitů získají celou částku. Nepřijdou tak ani o korunu a získané prostředky mohou uplatnit na nejrůznější aktivity v široké síti partnerů v oblasti kultury, sportu, zdraví, rekreace, vzdělávání, zážitků či na nákup knih.

 

NOVINKA: S HR portálem budete vždy v obraze

Pokud již náš benefitní portál využíváte, máme pro vás tip. Vytvořili jsme speciální platformu pro personality, kde se dozvíte, jaké jsou aktuální trendy v benefitech a jak je komunikovat svým zaměstnancům. Navíc zde naleznete novinky a užitečné informace související s benefitním portálem. Stačí po přihlášení do Pluxee Osobní účtu kliknout v hlavním menu na Více a vybrat HR portál.