Letní čtení s Gradou

Tipy na letní čtení s Gradou

04.06.2024

Léto je tady! Podívejte se s námi na pár knižních tipů ke čtení od Nakladatelského domu GRADA, které se Vám v letních dnech můžou hodit. Navíc zde můžete najít potřebnou nápovědu pro odpověď na soutěžní otázku, která probíhá v aplikaci Pluxee účet.

Pohodové čtení

Rozvod

Bea a Niklas se přes třicet let snažili dělat všechno správně, přesto jim manželství nevydrželo. Rozvod přichází nečekaně a otřásá jejich životy v základech. Autorka mistrně zachytila dva odlišné pohledy na vztah a pocity, o nichž jen neradi mluvíme. Román nominovaný na švédskou knihu roku 2022.

Vila v Itálii

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit.

Každý den je Valentýn

Bronislava má ráda svůj dům, zahradu a čaj s mlékem. Horší je to se zvířaty. Aspoň do doby, než k ní přiletí mluvící papoušek. Ema má zase ráda svoje květinářství a svůj život. Vilma se ráda zajímá o životy ostatních. A po čem touží jejich soused Bruno?

Ahoj krásko

William Waters vyrůstal v domě plném smutku a lhostejnosti. Když v prvním ročníku na univerzitě potká a okouzlí energickou Julii Padavanovou, vstoupí do jeho života i celá její rodina, hlavně její tři mladší sestry. Rodinná sága a velký milostný příběh ze současného Chicaga vzdává hold románu Malé ženy a zlehka vypráví o nejdůležitějších věcech v životě.

Astrid Lindgrenová

Každý zná její jméno, každý četl její příběhy, ale kdo opravdu ví, jaká byla? Nevšední životní příběh slavné autorky legendárních dětských knih jako Pipi Dlouhá punčocha, Děti z Bullerbynu a mnoha dalších ve vydařeném životopisném románu německé autorky Susanne Lieder. Pohlédněte spolu s ní za zrcadlo.

Napětí

Anna O.

Čeho jsme schopni ve spánku? A neseme za to odpovědnost? Omlouvám se, myslím, že jsem je zabila, napsala Anna Ogilvyová před čtyřmi lety, než ji našli spící a zakrvácenou na místě dvojnásobné vraždy. Doktor Prince, odborník na poruchy spánku, je poslední šancí na její probuzení i na dopátrání se pravdy. Je připraven čelit lavině, kterou tím spustí?

Anděl smrti

Vysoce postavený politik, prvoligový fotbalista se zářivou kariérou, postarší castingový režisér. Co spojuje tyhle tři dohromady? To, že se stali obětí vraždy... Dokáže Erika Fosterová odhalit všechny tváře zla a zastavit mazaného sériového vraha?

Hrob

Pět bývalých spolužáků přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučili se zesnulou kamarádkou. Nečekají, že je zde dostihne jejich společná minulost... Na kamenité pláži u moře, nedaleko domku strážce majáku, je nalezeno hořící tělo a opodál další mrtvola. Idunn, Týr a Karó se ujímají vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl.

Young Adult

Co se stane po půlnoci

Některá pouta musíte zpřetrhat, abyste zjistili, že ve skutečnosti se zničit nedají.Do maturity už zbývají jen dva týdny, když Lily obdrží tajuplný anonymní dopis. Má se zúčastnit tradičního pranku studentů. Pak se ukáže, že za vším stojí její bývalý kluk Tag. Co se mezi Lily a Tagem stane během jedné jediné noci?

Přestaň mi lhát

Vztah mezi sestrami Norou a Sophií nikdy nebyl ideální. Nyní jsou ale jejich životy v ohrožení. Proto se musí rozhodnout, zda si začnou věřit, nebo budou riskovat, že je jejich společná tajemství zavedou do záhuby. Strhující thriller pro čtenářky série Návod na vraždu pro hodné holky.

Vždycky není navěky

Dokáže si Hart znovu získat srdce Ruby, když je jeho duše po smrti přenesena do těla místního suveréna a namachrovaného sportovce Jamesona? Coby Jameson jí nemůže říct pravdu, a navíc se mu vytrácejí vzpomínky na jeho vlastní život. Získat Ruby zpět bude mnohem náročnější, než si myslel.

Osobní rozvoj

Dokážeš mnohem víc, než si myslíš! 

Máte nepřekonatelný strach z výšek nebo pavouků? Neumíte ovládnout svou žárlivost? Chcete se zbavit své závislosti na kouření či technologiích? Je čas na restart vašeho podvědomí! Dokážete totiž mnohem víc, než si myslíte!

Čas na výpověď

Online podnikání pro ženy krok za krokem. Byznys mentorka Amy Porterfield do knihy vložila své know-how, a vytvořila tak praktický návod plný příkladů ze svého vlastního pracovního života. Včetně chyb a škobrtnutí, i ty nás totiž posouvají dopředu.

Nora zachraňuje svoji duši

Nora, vyčerpaná a bez energie, ztrácí kontakt s vlastním já. V Praze ji osud zavede do tajemného antikvariátu, kde se setká s holubem Karlem a otevře se jí svět šamanismu. Pomocí knihy léčení, silového zvířete a andělů prozkoumává svoje trauma a talent, bojuje s povrchností tzv. duchovních kruhů a hledá cestu k uzdravení duše. Jak skončí její transformační cesta?