Proč dělat věci napůl? Zvyšte hodnotu stravenky
Průměrná cena oběda je 200 Kč, ale jen málo zaměstnanců ji může pokrýt jednou stravenkou. Umožněte zaměstnancům se kvalitně naobědvat a využijte daňově nejvýhodnější hodnotu stravenky – 225 Kč.
Stravenky vnímá 80 % zaměstnanců jako velmi důležitý benefit a 50 % si díky nim dopřává kvalitnější a zdravější potraviny. Hodnota stravenky ale většinou nedosahuje částky dostatečné na pokrytí celého oběda, což představuje nevýhodu pro zaměstnavatele i zaměstnance.
Taková je hodnota daňově nejvýhodnější stravenky v letošním roce. Vychází z prostého principu, kdy 55 % přispívá zaměstnavatel a 45 % zaměstnanec.
Tolik stojí průměrný oběd v několika krajích, a zaměstnanci tak potřebují až dvě stravenky na její pokrytí.
Dobré stravování hraje v práci prim. Ceny oběda však rostou a pro zaměstnance představují čím dál větší náklad – a často důvod, proč sáhnou po levnější a nezdravější variantě. Například ve Středočeském a Jihočeském kraji je průměrná cena oběda přes 200 Kč a v Praze pak téměř 200 Kč. Už pár korun navíc pro zaměstnance tak znamená možnost zvolit kvalitnější a zdravější alternativu oběda.
V roce 2025 je nejvýhodnější hodnota stravenky 225 Kč. V praxi to znamená, že do limitu 225 Kč (z toho 123,90 Kč přispíváte vy jako zaměstnavatel) můžete stravování plně zahrnout do daňově uznatelných nákladů, a zároveň zaměstnanec z tohoto příspěvku nebude muset odvést daň z příjmu ani sociální a zdravotní pojištění. Bude to pro něj představovat čistý příjem.
Zaměstnanci u vybraných partnerů získají až 15% cashback, a to nejen při platbě stravenkou, ale i připojenou bankovní kartou. Cashback akcí se zúčastnilo více než 60 000 držitelů Pluxee karet a na odměnách jsme vyplatili přes 9 milionů korun.
Jako zaměstnavatel máte jistotu, že benefity Pluxee oproti peněžnímu příspěvku opravdu podporují kvalitní stravování.
Moderní způsoby placení kartou, Apple Pay nebo online prostřednictvím Pluxee Rozvozu zjednodušují využívání benefitů.